30 Valentine's Day quiz questions and answers on TV, film, music, literature and celebrities

Naomi Gordon
·5-min read
Photo credit: Netflix
Photo credit: Netflix

From Good Housekeeping

Love it or hate it, Valentine's Day is looming, which for us means devouring all of our favourite rom-coms and guilty pleasures from now until the end of February. After all, love and friendship are more important than ever during these challenging times.

Returned to lockdown, many of us are back socialising and quizzing with friends and family members online - so we've created a questions and answer quiz all about Valentine's Day to help out, covering the categories of TV, film, literature, music, history and celebrity.

Put your friends' and family's popular culture knowledge to the test with our Valentine's Quiz made with love... Enjoy!

Round 1 - Valentine's Day TV quiz

Photo credit: Netflix
Photo credit: Netflix
  1. In the Friends episode The One with the Candy Hearts, who does Joey accidentally set Chandler up with on Valentine's Day? [Answer: Janice!]

  2. Netflix's hit period drama Bridgerton is based in on the best-selling romance novels by which author? [Answer: Julia Quinn]

  3. In the Gossip Girl episode Crazy, Cupid, Love, who does Blair share a romantic kiss with on Valentine's Day, despite being married to someone else? [Answer: Dan Humphrey]

  4. Following the success BBC's adaptation of Sally Rooney's heartbreaking Normal People, the BBC are currently adapting Rooney's debut novel - can you name it? [Answer: Conversations with Friends]

  5. What romantic fantasy drama is based on a series of novels by Deborah Harkness? [Answer: A Discovery of Witches]

Round 2 - Valentine's Day Film quiz

Photo credit: Sky
Photo credit: Sky
  1. In how many films have Emma Stone and Ryan Gosling played star-crossed lovers and can you name them? [Answer: 3 - Crazy Stupid Love, Gangster Squad and La La Land]

  2. Which Shakespeare play is cult romantic comedy 10 Things I Hate About You based on? [Answer: Taming of the Shrew]

  3. Can you recite the famous line uttered by Julia Roberts at the end of the classic rom com Notting Hill? [Answer: I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her]

  4. Timothee Chalamet's Oscar-winning coming-of-age romance Call Me by Your Name was based on the novel by which author? [Answer: André Aciman]

  5. Which classic Jane Austen novel is Clueless loosely based on? [Answer: Emma]

Round 3 - Valentine's Day Book quiz

Photo credit: Netflix
Photo credit: Netflix
  1. In which book do Harry Potter and Cho Chang first kiss? [Answer: Harry Potter and The Order of the Phoenix]

  2. How many times is Elizabeth Bennet is proposed to in Jane Austen's Pride and Prejudice? [Answer: Three times]

  3. Which Shakespeare play does the title of John Green's The Fault in Our Stars book come from? (The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings) [Answer: Julius Caesar]

  4. What is Ana's real name in Fifty Shades of Grey? [Answer: Anastasia Steele]

  5. On what day do young Catherine and Hareton plan to be married in Emily Bronte's Wuthering Heights? [Answer: New Year's Day]

Round 4 - Valentine's Day Music quiz

Photo credit: Gregg DeGuire - Getty Images
Photo credit: Gregg DeGuire - Getty Images
  1. What is the best-selling love song of all time, according to the UK charts, which spent 15 weeks at No.1? [Answer: Love Is All Around by Wet Wet Wet]

  2. Which other movie soundtrack song holds the record for longest consecutive run at No.1 for 16 weeks in the UK charts? [Answer: Bryan Adams' (Everything I Do) I Do It For You - from Robin Hood: Prince of Thieves]

  3. According to the US billboard, which romantic song - a classic 1987 duet - is the most successful of all time, peaking at no.1 in the US charts for nine weeks? [Answer: Endless Love by Diana Ross and Lionel Richie]

  4. Who does Ariana Grande kiss in the video for her single with Justin Bieber Stuck With U? [Answer: Her fiance Dalton Gomez]

  5. What is Celine Dion's best-selling love song of all time? [Answer: My Heart Will Go On]

Round 5 - Valentine's Day celebrity quiz

Celebrating some of our favourite long lasting celebrity couples

Kurt Russell and Goldie Hawn got together on Valentine's Day, but how long have they been together? [Answer: 37 years!]

Photo credit: Kypros - Getty Images
Photo credit: Kypros - Getty Images

Sarah Jessica Parker and Matthew Broderick celebrated which wedding anniversary in May 2020? [Answer: Their 23rd]

Photo credit: Kevin.Mazur/INACTIVE - Getty Images
Photo credit: Kevin.Mazur/INACTIVE - Getty Images

What year did Hollywood royalty Tom Hanks and Rita Wilson marry? [Answer: 1988]

Photo credit: Jim Smeal - Getty Images
Photo credit: Jim Smeal - Getty Images

Will Smith and Jada Pinkett Smith have been married for how many years? [Answer: 23 years]

Photo credit: Ron Galella, Ltd. - Getty Images
Photo credit: Ron Galella, Ltd. - Getty Images

Victoria and David Beckham have been married since 1999, but can you remember who their very special ring bearer was [Answer: Brooklyn Beckham]

Photo credit: Dave Hogan
Photo credit: Dave Hogan

Round 6 - Valentine's Day quiz for children


Photo credit: Masha_Weisberg - Netflix
Photo credit: Masha_Weisberg - Netflix
  1. Can you name the sequel to Netflix's romantic drama To All the Boys I've Loved Before? [Answer: To All the Boys: P.S. I Still Love You]

  2. Who becomes Ron's girlfriend in Harry Potter and the Half-Blood Prince? [Answer: Lavender Brown]

  3. In which book from the Twilight saga do Edward and Bella get married? [Answer: Breaking Dawn]

  4. In Netflix's hit Kissing Booth, what is rule no.2 in Elle and Lee's friendship list? [Answer: Never share secrets]

  5. Where does Peeta propose to Katniss in The Hunger Games trilogy? [Answer: In the Capitol]

Like this article? Sign up to our newsletter to get more articles like this delivered straight to your inbox.

SIGN UP

In need of some positivity or not able to make it to the shops? Enjoy Good Housekeeping delivered directly to your door every month! Subscribe to Good Housekeeping magazine now.

SUBSCRIBE NOW

You Might Also Like